Műanyag ablak beállítása házilag is megoldható?

Szponzorált tartalom

műanyag ablak beállítása
műanyag ablak beállítása

Hiába a szuper új ablakunk, ha azt beépítve nem működik zökkenőmentesen! Mit lehet tenni, hogy elkerüljük a hibákat a beépítésnél? Mire figyeljünk oda és mikor kell mindenképp szakembert hívni hozzá?

Legyen szó bármilyen projektről, a tervezés elmaradhatatlan része annak, hogy a végeredménnyel elégedettek lehessünk. Az előzetes felmérés, mint ahogyan a nevében is utalunk rá, méréseket jelent. Ha méréssel, felméréssel, tervezéssel együtt történik a műanyag ablak beállítása, akkor jó úton járunk!

Ám még mielőtt elkezdenénk a tokba állítani a nyílászárót, érdemes néhány tanácsot megfogadni a műanyag ablak beállítása kapcsán!

Gondoljunk bele, hogy miért is jutottunk el az ablak beépítéséig. Ennek oka vagy egy új, épülő ingatlan, vagy ablakcsere, korszerűsítés. Márpedig ha ez az indoka annak, hogy új nyílászárót vásárolunk, akkor a fő cél vele az, hogy minél jobban szigetelve legyen az ingatlan, hogy az minél energiahatékonyabb lehessen.

Ebből kifolyólag pedig nem engedhetjük meg magunknak, hogy a beruházás ne térüljön meg, azonban egy rosszul beépített ablaknál nem feltétlenül számíthatunk azokra az előnyös tulajdonságokra, amelyeket garantálni tudnak a profi hőszigetelő ablakaink.

A műanyag nyílászáró beállítás vízszintes és függőleges beállítást igényel, ehhez pedig ismerni kell az ablak részeit, alkatrészeit. Az excenteres görgők felelnek a tok és az ablakszárny közötti szabályozásért, az alsó- és felső sarokpánt beállítása pedig a szárny jobbra-balra mozgatását teszi lehetővé. 

Csak ezen beállítások után következhet az ablakunk tényleges beállítása, pontosabban az a rész, amire a legtöbben gondolnak a műanyag ablak beállításánál. Fontos, hogy mindig ellenőrizzünk!

Published by