Zárcsere Budapest X. kerület

Szponzorált tartalom

Zárcsere 10 kerület

Zárcsere Budapest 10. kerületében költséghatékony a biztonság növelése érdekében az ingatlanok területén!

A bejárati ajtózár rendkívül fontos biztonsági eleme minden otthonnak.
Ezért a zárbetét minőségi megválasztása nagyban hozzájárul a biztonsághoz az otthonunk területén.
Idővel azonban a cilinderzár elhasználódhat, megkophat vagy akár el is törhet, veszélyeztetve a lakás védelmét.
Egy időben végrehajtott zárbetét csere jelentős előnyökkel járhat a tulajdonos számára, mind pénzügyi, mind biztonsági szempontból.
Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen előnyökkel jár az ajtózár csere, milyen rendszerességgel érdemes elvégezni, és milyen költségekkel kell számolni Budapest X. kerületében illetve a főváros egyéb területén.

Az ajtózár csere előnyei csoportosíthatóak és sok szempontot érintenek amelyek személyenként más más fókuszban jelenhetnek meg.

Pénzügyi szempontok:Megelőzheti a költséges zárcsere kényszerét egy betörés után ha minőségi profi cilinderzárak védik otthonát. ebben az esetben nem fog felszínre kerülni az illetéktelen személyek látogatása.
Elkerülheti a kulcsmásolással kapcsolatos kiadásokat ha kódkártyás cilinderzárak közül válogat hiszen ebben az esetben akár öt darab kulccsal is számolhat ha lakatos végzett a zárcserével.
Hosszútávon költséghatékonyabb a rendszeres karbantartásnál hiszen kevesebb kiadást igényelhet a zárjavítás,mert hosszabb távon képes a működést fenntartani a zárbetét.

Biztonsági szempontok:Megakadályozza a jogosulatlan behatolást, ugyanis a kódkártyával védett ajtózár betétek csak a kártya bemutatásával történhet a kulcs másolás.
Friss, korszerű zár nagyobb védelmet nyújt mert a gyártók és a fejlesztők a biztonsági szektorban is folyamatosan fejlesztenek, jobbnál jobb ellenállóbb zárakat kínálnak a bejárati ajtók területén.

Fizikai szempontok:Javíthatja az ajtó záródását, csökkentve a huzatot, amennyiben az ajtózárat teljes tehát két fordulatra lehet bezárni.
Könnyebbé teheti a nyitást-zárást ugyanis a kulcsok ergonómia formája és minőségében javíthatja a felhasználást.
Növelheti az ajtó élettartamát mert egy normál zárcilinder 5.000 zárást tud végrehajtani míg egy minőségi zárbetét akár a tízszeresét. Fontos az időzítés a zárszerelés szempontjából!
Időzítés, gyakoriság fontos a zárcserék kivitelezésében!

Általánosságban évente érdemes átvizsgálni a bejárati ajtózár állapotát és funkcionalitását. Ezt megtehetjük magunk is.
Ha észlejük a rendellenességet azt azonnal jelezhetjük a zárszervizek számára.
Azonban vannak olyan események, amelyek sürgethetik a cserét:
Kulcsvesztés vagy kulcslopás: Ilyenkor azonnal ajánlott lecserélni a zárat, hogy megakadályozzuk a jogosulatlan behatolást, minél előbb, nehogy a megtalálója cselekedjen gyorsabban.

Költözés: Új lakásba költözéskor mindenképp cseréljük le a bejárati ajtó zárját, mert nem tudhatjuk, hány kulcs van még forgalomban az előző tulajdonostól.
Mivel az élethelyzetek gyorsan változnak ezért sokan ütköznek olyan hibába amely személyes. Mert elhisszük a régi tulajnak, hogy aki itt lakott rendes ember, nem maradt nála lakáskulcs, de ha igen úgysem használná azt és még sorolhatnánk a negatív tényezőket.
Egy biztos. Akkor lehetünk biztonságban ha egy zárszerelő a szemünk láttára bontja ki az originál új ajtózárat és építi azt be szakszerűen garanciával!

Betörési kísérlet: Ha bárki megpróbált erőszakkal behatolni a lakásba, a zár sérülhet, így szükségessé válhat a csere.

Elhasználódás jelei: Ha a zár nehezen forgatható, megakad, vagy egyéb kopási jeleket mutat, célszerű időben lecserélni.

A csere időzítése elsősorban a lakástulajdonos biztonságérzetétől és kockázatvállalási hajlandóságától függ.
Vannak, akik öt évente automatikusan cserélik a zárat, míg mások csak szükség esetén lépnek akkor mikor a zárnyitás már elengedhetetlen.
A zárszerelők 5-10 évente javasolják az ajtózár csere elvégzését megelőzés céljából.

Költségek számítása Budapesten egy bejárati ajtózárra:
A bejárati ajtózár csere költségei Budapesten jelentősen szórhatnak a végzett munka és felhasznált alkatrészek függvényében.
Általánosságban az alábbi tételekkel kell számolni:

Egyszerű normál 3 kulcsos zárcserénél:

Új zárbetét ára: 10.000 – 15.000 Ft
Szakmai munkadíj: 15.000 – 20.000 Ft

Biztonsági zárbetétek a mabisz ajánlásával 5 kulccsal:

Új zár ára: 25.000 – 50.000 Ft
Szerelési munkadíj: 15.000 – 20.000 Ft

Egy zárnyitás a kerületben ennek a költségnek a felét elvonhatja, így az akut zárproblémák orvoslása költségesebb mint egy működő zárbetét kicserélése!

Érdemes figyelembe venni, hogy a minőségi, hosszú élettartamú zárak drágábbak, viszont sokkal jobban megérik hosszú távon.

Egyes zárszervizek és utazási díjat is felszámolhatnak, különösen a külső kerületekben élők számára. Ez akár 5-10.000 Ft is lehet.

A fenti árak csak tájékoztató jellegűek, a végső költség az adott lakás jellemzőitől, a munka bonyolultságától és a felhasznált alkatrészek minőségétől függ.
Érdemes árajánlatokat kérni több szolgáltatótól is az összehasonlítás érdekében.

Összességében a bejárati ajtózár cseréje kiemelt fontosságú, és számos előnyt jelenthet a lakástulajdonosok számára.
Segít megelőzni a betöréseket, csökkenti a kulcsvesztéssel és másolással járó kiadásokat, valamint növeli a lakás biztonságtechnikáját és élettartamát.
Bár a csere költségei számottevőek lehetnek, a hosszú távú megtakarítások és a fokozott biztonság messzemenően ellensúlyozzák ezeket.
Rendszeres karbantartással és időszerű cserével a lakástulajdonosok jelentősen növelhetik otthonuk védettségét akár már egy zárcsere alkalmazásával.

Published by