Ajtózár csere árak Budapesten – Trendek és várható változások

Szponzorált tartalom

Zárcsere árak Budapest

Zárcsere árak Budapesten sosem lehetnek olyan drágák mint a betörés utáni veszteségek!
A bejárati ajtózár csere egy fontos és gyakran szükséges szolgáltatás a háztartások és vállalkozások számára egyaránt Budapesten.
Akár egy elhasználódott, meghibásodott zár cseréjéről, akár egy nagyobb biztonságbővítésről legyen szó, a zárcsere kivitelezése kulcsfontosságú a tulajdon védelme szempontjából.
De mennyibe is kerül egy ilyen zárcsere Budapesten?
Mik befolyásolják az árakat, és milyen változások várhatóak a közeljövőben ezen a piacon?

Az átlagos zárbetét csere ára Budapesten nem mondható vészesen drágának, viszont a fontossága elengedhetetlen!
A legtöbb budapesti zárszerelő cég és szakember 15 000 – 25 000 Ft közötti díjat számít fel egy standard ajtózár cseréjéért.
Ebbe az árba beletartozik az új zár beszerzése, a ki- és beszerelés munkaórája, valamint az esetleges kiegészítő anyagok, szerelvények költsége is.
Nyilván való, hogy ezért a költségért nem a biztonság jéghegyének a csúcsát kaphatjuk meg, viszont a lakatos akár egy órán belül ki tudja cserélni a zárat így már a régi kulcs nem használható.
Természetesen vannak ennél olcsóbb, vagy éppen drágább megoldások is, a konkrét munka függvényében.
Változóak lehetnek a zárak újrakulcsozásának árai is annak függvényében, hogy mennyi kulcs jár az új cilinderbetéthez.
Egy egyszerű hengerzár csere a külső bejárati ajtón jellemzően az alsó sávba esik, míg egy speciális, megerősített, több pontos zár felszerelése akár 50 000 Ft-ot is kitehet.
Vannak olyan biztonsági zárbetétek is ahol a biztonsági fokozat a legmagasabb és a kulcsok tartalma 5 darabos csomagolásban érhető el. Itt a zárbetét csere értéke lehet a legmagasabb.

Befolyásoló tényezők amelyek a zárcsere árakat mozgatják a következőek lehetnek.

Zár típusa és minősége:

Hengerzár, hevederzár, mágneszár, cilinderzár, több pontos ajtózár, trezor zár vagy egyéb típus
Minőségi kategória (gazdaságos, standard, prémium)
Mechanikai és biztonsági jellemzők
Az alsó kategóriába tartozó ajtózárak tekintetében is lehet olyat választani ami megfelel a mabisz előírásainak amely fontos része a kártérítésnek ha betörés történik az otthonunk területén.
Nyilvánvaló ezzel szemben a magas minőségű prémium bejárati ajtózárak maximális biztonságot és kiváló felhasználási ciklust eredményeznek, ezért itt a zár lecserélése többletköltséget vonz maga után.

Beszerelés komplexitása:

Egyszerű, rutinszerű munka, vagy speciális felszerelés/eszközök szükségesek
Vannak széf minőségű páncélajtók ahol trezor zárak végzik a zárást,nyitást.
Ebben az esetben csak a biztonsági ajtó burkolatának bontásával cserélhető ki az új zár amelynek munkaideje akár egy óránál is több lehet.
Amikor a régi zár más pontokon van rögzítve új lyuk fúrása, vagy meglévő átalakítása szükséges néhol hegesztéssel való rögzítéssel.
Kiegészítő elemek beépítése a prior kuplung vagyis vészfunkció installálása, forgatógomb, vagy a befogadók áthelyezésében is megnyilvánulhat.

Helyszín elérhetősége:

Belváros, külváros, nehezen megközelíthető hely példának okáért a Pesthidegkút oldal és a XVIII. kerület között cirka 30 kilométer fekszik.
Ennek bejárása sokszor időt és költséget vonz maga után főleg abban az esetben ha a munka sos zárnyitásban nyilvánul meg.
Sok esetben a zárcsere nem válogat időpontok közt ezért éjszakai és hétvégi felárakkal is számolható a bejárati ajtók zárjainak kicserélése.

Vállalkozó típusa:

Egyéni zárszerelő szakember, vagy nagyobb cég esetén akár 27% is differencia!
Viszont a zárszerviz vállalkozás talán megbízhatóbb garancia tekintetében. Sok esetben érdemes ezen a költségen nem spórolni mert a biztonságunk múlhat a minőségi zárszerelésben.
Tapasztaltság, felszereltség, alkalmazotti bérek számos esetben változóak! Mivel van olyan cég aki csak azért tart fent zárszerviz gyorsszolgálatot, hogy borsos költségen tudjon dolgozni sürgős esetekben.
Érdemes időzni a témában és ha nem azonnali zárcseréről van szó több ajánlatot bekérni a lakatosoktól!

Munkadíj és rezsiköltségek:

Óradíj, kiszállási díj
Üzemanyag, szerszámok, biztosítások költségei
Mindemellett az adott szezonalitás, a piaci verseny és az általános gazdasági trendek is befolyásolhatják a végső árakat.

Várható áremelkedések a közeljövőben a bejárati ajtó zárakat sem kímélik!
Az utóbbi időben több tényező is az ajtó zárbetét csere árak emelkedése felé mutat Budapesten:

Infláció és alapanyagárak:

Az általános inflációs nyomás, az energiaárak és egyéb inputköltségek emelkedése 10-15%-os áremelkedést eredményezett a piacon az elmúlt 1-2 évben.
Ez azt hozta magával, hogy idejében felmérte a biztonsági szintjét és zárat cserélt az jól járt, ezzel szemben aki most keres megfelelő lehetőséget a bejárati ajtózár cserére az többet fizethet a munkáért.
A szakképzett zárszerelők hiánya miatt a munkadíjak is növekednek, ami tovább hajtja felfelé az árakat.

Kereslet-kínálat egyensúly:

A háztartások és vállalkozások körében egyaránt erős a kereslet az ajtózár cserére, ami szintén árfelhajtó hatású.
Szakértők szerint a következő 12-18 hónapban további 5-10% körüli áremelkedés várható még ezen a piacon a fenti tényezők miatt.
Vagyis a standard ajtózár csere ára akár a 30 000 Ft-ot is elérheti Budapesten vagy már be is kopogtatott a Fővárosba az zárcsere ára.

Összességében elmondható, hogy egy átlagos ajtózár csere Budapesten jelenleg 25 000 – 30 000 Ft közötti összegbe kerülhet a munka típusától és körülményeitől függően.
Az árak emelkedése az utóbbi időben megfigyelhető, és a következő 1-2 évben további 10-15%-os drágulás várható ezen a piacon.
Érdemes azonban több szolgáltatót is megkérdezni és árkalkulációt kérni a legjobb ár-érték arányú megoldás megtalálásához, persze még olyan stádiumban mikor a zárbetét csere nem azonnali akut jellegű.

Published by