Milyen esetekben szükséges az acél bejárati ajtó zárbetét új kulcsokkal

Szponzorált tartalom

 

Hisec acél bejárati ajtó zárbetét új kulcsokkal

Acél bejárati ajtó zárbetét új kulcsokkal biztonságot nyújt a régi elhasználódott, elavult, gyenge minőségű cilinderzárral szemben!
Az otthon biztonsága minden lakó számára kiemelkedő fontosságú.
Az egyik legfontosabb védelmi pont a bejárati ajtó, amely megakadályozza az illetéktelen személyek belépését.
Ebben kulcsfontosságú szerepe van az ajtó zárbetétjének és az ahhoz tartozó kulcsoknak.
Bizonyos esetekben elengedhetetlen az acél bejárati ajtó zárbetétjének és kulcsainak cseréje. Nézzük meg, milyen helyzetekben javasolt ez a lépés:

Elveszett vagy ellopott kulcsok: Ha a kulcsok eltűnnek, vagy rossz kezekbe kerülnek, azonnal cserélni kell a zárbetétet, hogy megakadályozzuk a jogosulatlan belépést.
Új, minőségi,megbízható zárbetét cseréjével biztosíthatjuk, hogy csak jogosult személyek férhessenek hozzá az otthonhoz.
Amennyiben nem történik meg a zár lecserélése a biztosítótársaság elállhat a kár kifizetésétől mivel nem állapítható meg ki mikor, hogyan lépett be az ingatlanba.
Ezért ha nincs meg a Hisec bejárati ajtó kulcsa érdemes azt minél előbb lecserélni!

Lakásváltás vagy albérletbe költözés: Amikor egy új lakásba költözünk, nem tudhatjuk, hogy a korábbi tulajdonos vagy bérlő hány kulccsal rendelkezett, és kiknél vannak még ezek a kulcsok.
A biztonság érdekében javasolt a zárbetét és a kulcsok cseréje, hogy teljesen kizárjuk a jogosulatlan hozzáférést.
Egy acél bejárati ajtó esetében átlagosan két különálló zárbetét is megtalálható!
Ha csak az egyik cilinder zárat cseréli le máris 50% biztonságosabb az otthon és annak környezete.

Meghibásodott zárbetét: Előfordulhat, hogy a HiSec acél bejárati ajtó zárbetétje fokozatosan idő előtt elhasználódik, elromlik vagy sérül.
Ezek a zárbetétek alacsony minőségi indexel rendelkeznek, így az alkatrészek amelyekből állnak kevésbé ellenállóak.
Képesek csak a többszöri nyitás és zárás miatt is elkopni!
Hacsak az egyik acél ajtó zárja működik a védelem 50% kevesebb
Ilyen esetben is szükséges a zárcsere, hogy az ajtó továbbra is hatékony védelmet nyújtson.
Persze ha tehetjük ne a gyári Kínai zárbetétek közül válogassunk!
Hi-sec ajtó zárcsere árak nem mondhatóak vészesnek, és a minőségi zárbetétek az acél ajtóhoz kedvező áron elérhetőek ezért érdemes időt tölteni azzal, hogy a lakatosok milyen zárat ajánlanak ebbe az ajtó típusba.

Lakás tulajdonosváltása: Ha egy lakás vagy ház tulajdonosa megváltozik, a régi tulajdonos esetleg nem adja le az összes kulcsot.
Ha át is adja mindet ki tudja mennyi másolat készült a kulcsokról, és azok milyen kézben lehetnek?
Ahhoz, hogy maximális védelem mellet élhessük az életünket elengedhetetlen az acél bejárati ajtó zárcseréje új kulcsokkal!
Ilyenkor az új tulajdonos biztonsága érdekében tanácsos a zárbetét és a kulcsok cseréje.
Amikor az ingatlan felújításra szorul meggondolandó a zárcsere időpontja hiszen számos mester, kivitelező dolgozhat a területen.
De ahhoz, hogy káresemény keletkezésekor ne legyen vita, az új tulaj,munkás, vagy a takarító közt, érdemes a bejárati ajtó zárjait kicserélni.
Így lecsökkenthető azon személyek száma akik felelősek lehetnek a kár keletkezésért.

Betörési kísérlet: Amennyiben a lakásba történt betörési kísérlet az acél ajtón, a zárbetét és a kulcsok cseréje elengedhetetlen!
Egy ilyen eset után a zárbetét biztonsági integritása megkérdőjelezhető, ezért a teljes zárcsere a legmegfelelőbb megoldás az értékvédelem területén.
Egy acél bejárati ajtó kulcsainak cseréje nem csupán praktikus, hanem a lakás- és vagyonbiztonság szempontjából is alapvető fontosságú.
A megfelelő zárszerelő által végzett zárbetét- és kulcscserével biztosíthatjuk, hogy otthonunk továbbra is védve legyen a nemkívánatos látogatóktól.

Fontos megjegyezni, hogy a zárszerviz munkatársai tudnak a legtöbbet erről az ajtótípusról, hiszen nap mint nap végzik munkájukat a meghibásodott Hisec  bejárati ajtó nyitásától kezdve a biztonságos otthon kialakítását a zárcserékkel együtt véve.
Ezért kár lenne az acél ajtó forgalmazójától hasonló rossz minőségű cilindert vásárolni online vagy zárboltban vásárolni olyan zárbetétet amelyet a eladó kínál mit sem tudva a termék tényleges védelméről amelyet a bejárati ajtónál lehet tesztelni.
Biztos találkoztunk már beragadt zárral vagy eltör kulcsokkal, ilyenkor minden esetben a zárszerelők segítenek kinyitni az acél bejárati ajtót.
Ki másnak lenne náluk nagyobb tapasztalata, hogy milyen típusú cilinderzárakkal lehet magasabb biztonságot elérni az otthonunk területén mint a szakembereknek.

Published by