A napelemes rendszerek különböző típusai.

Szponzorált tartalom

napelemes rendszerek
napelemes rendszerek

Amióta csak bekerültek a köztudatba, mindig nagy érdeklődés volt tapasztalható a napelemek iránt. Ma már bárkinek elérhető megoldást jelentek abban, hogy részben vagy akár teljes egészében, az áramszolgáltatótól függetlenül juthassanak villamos energiához. Ám ahogyan a rendszer megoldások is sokat fejlődtek, úgy a vele kapcsolatosan rendelkezésre álló megoldások is hol bővültek, hol szűkültek. Utóbbival leginkább arra gondolunk, hogy a hálózatra visszatápláló rendszereket jelenleg nem érhetik el a felhasználók, ám ez változhat.

A megbízható Solargroup napelemes rendszerek minden igényre kiterjedően biztosítják a napenergia hasznosítását, ugyanis esetükben nem csak a visszatáplálás opció, hanem az energiatárolás, a szigetüzem egyaránt!

A különböző típusú napelemes rendszerek eltérő szükségleteket tudnak kiszolgálni. A panelek esetében létezik polikristályos és monokristályos, mindkét változat más és más esetekben képes a nagyobb hozamra.

Amikor visszatáplálós rendszerről beszélünk, ott úgy kell elképzelni a működést, hogy a pillanatnyilag megtermelt energiát helyben azonnal lehet felhasználni ingyen, míg ha nem süt a nap, akkor a hálózatról kell vételezni az áramot, pénzért.

A szigetüzem esetében teljes függetlenségről beszélhetünk, pontosítva a dolgokat arról van szó, hogy ezek a napelemes rendszerek nincsenek csatlakoztatva a hálózatra, ezáltal a velük termelt energiát szintén ott helyben kell felhasználni, mert ha nincs napsütés, akkor áramot sem tud termelni vagy csak minimálisat.

Itt jönnek képbe az energiatárolós napelemes rendszerek, amelyek egyfajta akkumulátorként tárolják számunkra a már elnyert energiát. Bármikor, bármely körülmények között felhasználható az így szerzett áram, függetlenül az időjárástól vagy más körülményektől.

Published by