Jót enni, jól vezetni.

Szponzorált tartalom

Fordulat Autósiskola
Fordulat Autósiskola

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy sűrűn eszek étteremben, de havi egy-két alkalommal azért megajándékozhatja az ember magát pár különleges falattal. És ha már étterembe készülök, szeretem az újdonság varázsát, újabb és újabb helyeket, ízeket kipróbálni, ugyanazokat a koncepciókat otthon is meg tudom alkotni, ahhoz nem kell messzire mennem. Fontos számomra ilyenkor, hogy ne teljesen vakon válasszak, így, ha éppen nem kapok ajánlást egy ismerőstől, fel szoktam keresni olyan weboldalakat, ahol véleményeket, leírásokat találhatok az éttermekről, hogy lássam hová járnak szívesen az emberek, mennyire voltak megelégedve az odalátogatók az ételekkel, a környezettel, a kiszolgálással és úgy egészében az egész élménnyel, amit kaptak. Legutóbbi éttermi apropónk a kamasz fiam születésnapja volt, ennek helyszínét is így találtam meg és most sem csalódtam. Bár korábban még nem jártam ott, mégis tudtam milyen készételek, italok azok, amelyeket nem érdemes kihagynunk, ha már ott járunk.

Amellett, hogy egy jót falatoztunk, hasznos információ birtokába is jutottam, mert kiderült, hogy az egyik kis meghívottunk bátyja friss jogosítvánnyal rendelkezik, erről az autójukon díszelgő nagy T betű árulkodott. Mivel én elég régen vezettem már és terveimben szerepelt, hogy felfrissítem vezetési tudásomat, mielőtt kiteszem embertársaimat annak, hogy az utakon velem találkozzanak, rögtön érdeklődni kezdtem, hol szerezte meg a fiatalember a jogsiját. Szülőtársam elmondta, hogy ők a Fordulat Autósiskolát választották, mert a weboldalán talált információk alapján ezt találták a legmegfelelőbbnek. Amellett, hogy Budapesten belül számos gyakorlati oktatási helyszínnel rendelkeznek, nálunk találták a leginkább sokrétűnek a kresz oktatás módjait is. A fiuk szeret kényelmes tempóban tanulni, számára nem annyira ideális a manapság csak online teszteken keresztüli tanulás, így örültek neki, amikor látták, hogy a Fordulat Autósiskola nyomtatott, lapozgatható kresz tankönyvet is használ az online oktatások kiegészítéseképpen. Igaz, hogy modern világban élünk, és egyre inkább az online oktatásra van igény, de azért üdítő látni, hogy helyenként gondolnak azokra is, akik még preferálják a nyomtatott anyagokat.

Persze a fő oktatási vonal itt is online működik, e-learning tananyagokból, CD-ről sajátíthatják el a tanulók a kresz csínját-bínját. Nekem ez teljesen megfelel, már csak azért is, mert sehová nem kell könyvet cipelnem magammal, enélkül is bármikor, amikor egy kis időm engedi, felugorhatok az autósiskola oldalára és gyakorolgathatok. Másnap meg is néztem a portáljukat, és informálódtam arról is, hogy frissíthetem fel a kresztudásomat is, azért azt sem árt megtenni. Kicsit filóztam azon, hogy elvégezzem -e a tanfolyamot végig, vagy elég lesz csak az online vizsgafelkészítő alkalmazásban gyakorolnom, de mivel pár ezer forintos tételekről van szó, nem kellett sokat törnöm a fejem. A szűk keresztmetszet inkább a gyakorló órák időpontjának megtalálása volt nálam is, a munka, a családi élet mellett, időt a legnehezebb előhúzni a farzsebből. Szerencsére ennek a Fordulat Autósiskolának elég sok gyakorlati oktatási helyszíne van, így könnyebb volt a választásom, mert akár az otthonom közelében, akár a munkahelyem környékén gyakorolhatok, ezért a kora reggel, a délután, az este és még a hétvégi időpont is szóba jöhetett. Fel is hívtam az autósiskolát, hogy egyeztessek velük, a munkatársuktól tudtam meg, hogy mivel jogosítványom már van, – ha nem is mai darab – nem muszáj elvégeznem újra az egész gyakorlati tanfolyamot, elég pár órát is vennem, ha az oktatóm és én is úgy látjuk, hogy elég annyi. Utólag már láttam, hogy ezt a weboldalon is elolvashattam volna, ti is megtalálhatjátok a Jogsi után menüpont alatt. A szimpatikus hozzáállás és a gyakorlási időpontok szabadsága teljesen meggyőzött, lefixáltam velük mindent, már túl is vagyok néhány gyakorlati órán. Az első óra kicsit ijesztő volt, teljesen kezdőnek éreztem magam, de aztán egyre jobban kezdtem belejönni.

Nagyon izgatott vagyok, hogy végre én is újra az autóvezetők táborában leszek, remélem ügyesen fel tudom venni majd a fonalat annyi év után. Az órákon egyre ügyesebb vagyok, szóval reszkessetek autóstársak! Hamarosan jövök!

Published by