Házilag főzni legalább olyan izgalmas lehet, mint étterembe menni.

Szponzorált tartalom

lakásbiztosítás olcsón
lakásbiztosítás olcsón

Unokanővéremmel, Ágival nagy gasztrobolondok vagyunk, és legalább kéthetente egyszer elmegyünk valami jó kis étterembe, hogy együnk egy jót, s lehetőleg mindig valami újdonságot igyekszünk választani.

Ugyanakkor persze mindkettőnknek vannak gyenge pontjai, tehát olyan kedvenc ételek, amelyeket akárhányszor képesek volnánk elfogyasztani anélkül, hogy megunnánk őket.

Ági számára ilyenek a mexikói ételek, a rántott sajt és a halászlé, számomra pedig a bolognai spagetti, a tatár beafsteak és a sütőtök krémleves.

És persze olyan ételek is vannak, amelyekért mindketten rajongunk, ilyen például a szusi, de ezt csak olyan kéthavonta engedjük meg magunknak, hiszen nem egy olcsó mulatság.

Éppen ezért amikor egy hete Ági újdonsült séf barátja, Gábor felajánlotta, hogy összeüt nekünk egy olyan szusivacsorát, amire életünk végéig emlékezni fogunk, meg se fordult a fejünkben, hogy nemet mondjuk.

Az alapanyagok megvásárlásába természetesen beszálltunk, és különleges japán italokat is vásároltunk az alkalomhoz.

Az este végül tökéletesre sikeredett, és a szusi valóban olyan volt, hogy életünk végéig emlegetni fogjuk. Vacsora után még egy jó kis keleti katasztrófafilmet is megnéztünk, a Snowpiercer címűt, majd beszélgettünk egy jót a teraszon.

Mindenféle téma előjött, így például Ági szakdolgozata meg a lakásbiztosítások témája, ami Ágit és engem már hónapok óta foglalkoztatott, de szerződést még egyikünk se kötött, mert nem mertünk belevágni abba, hogy egyedül döntsünk egy ilyen fajsúlyos kérdésben, hiszen tudtuk, hogy a legolcsóbb lakásbiztosítás még nem feltétlenül a legjobb csak azért, mert olcsó.

Nagy meglepetésünkre Gábornak ezzel kapcsolatban is volt ötlete, ahogy egyébként Ági szakdoga-írása kapcsán az időbeosztással kapcsolatos problémákra is.

Azt mondta, hogy ismer egy rendkívül megbízható szolgáltatót, amelyik a legolcsóbb lakásbiztosítás megtalálásában úgy tud szakszerűen segíteni, hogy közben véletlenül se legyen az ingatlan alulbiztosítva, ami ugye komoly problémákhoz tud vezetni, illetve hogy az egyénre szabott igényeknek is megfeleljen az adott szerződés.

Végül aztán mindketten náluk kötöttünk biztosítást, és nem csak azért, mert a biztosítási szolgáltatásokra való rálátásuk nagyon komoly, hanem azért is, mert a szakszerűség és a naprakészség mellett az ott dolgozók kimondottan figyelmesek is, és valóban minden erejükkel azon vannak, hogy a sajátságos igények is ki legyenek elégítve.

Sőt, mivel az országos lefedettségük is igen nagy, még Ági veszprémi nagymamája is rajtuk keresztül találhatta meg a számára legkedvezőbb konstrukciót.

Azóta egyébként el is határoztuk, hogy hálából a zseniális tanácsért és a nem kevésbé fantasztikus szusi-estért Gábort visszahívjuk egy rendkívül különleges vacsorára, ahol Ági és én leszünk a séfek.

Published by