Napelem rendszer árak komplett kivitelezéssel.

Szponzorált tartalom

napelem rendszer árak
napelem rendszer árak

Hosszú távon spórolni csak úgy lehet, ha olyan megoldásokat választunk, amelyek költségesnek tűnhetnek elsőre. A befektetés fontos része a megtérülésnek, ennek arányait és lehetőségeit mindenképp érdemes alaposan átrágni. A napenergia jelenleg az egyik legmegbízhatóbb abból a szempontból, hogy biztosak lehetünk benne, mindig rendelkezésünkre fog állni.

Ha valakinek kétségei támadnak az esetenként milliós összegű napelem rendszer árak, azoknak szeretnénk megmutatni, hogy miért éri meg a napelemre költeni és milyen költségei vannak a kivitelezésnek. A konkrét, tételes felsorolás nyilván sokkal átláthatóbb volna, de fontos kiemelni, hogy a rendszerek méretezése mindig személyre szabottan történik, ezért nem lehet látatlanban pontos összeget mondani a teljes rendszerre. Azt viszont meg tudjuk mutatni, hogy milyen részekből áll a rendszer és hogy milyen elemek fogják végül meghatározni azt, mennyibe kerül a rendszere.

Egy 5 kW-os napelem rendszert 2 millió forint feletti kiadással lehet megvalósítani, míg egy 3 kW-os rendszernél ez az összeg körülbelül 1,7 millió forintra tehető. Hogy végülis mennyibe kerül majd, azt így előre nem lehet megmondani, sőt ha valamelyik cég ilyen ajánlatot tesz, azt semmiképp se vegye készpénznek, hiszen mindenképp elengedhetetlen a helyszíni felmérés a pontos adatok begyűjtéséhez és a számításokhoz!

Van néhány szempont, ami jelentősen meghatározó az árakra nézve. Az egyik legfőbb a fogyasztás, hiszen az adott háztartás szokásaihoz, igényeihez igazodva kell kalibrálni a rendszer méretét. Ilyenkor azt is figyelembe veszik, hogy a közeljövőben szeretne-e az ügyfél egyéb nagyobb fogyasztót csatlakoztatni a rendszerre, mert akkor azt is érdemes betervezni, hogy igény szerint minden eszköz működéséhez elegendő napenergiát nyerhessünk.

Ami szintén egyéni megítélést igényel és muszáj hozzá egy kompetens szakember rálátása, az az épület tájolása, adottságai. Fel kell mérni, hogy hová kerülhetnek a rendszer elemei, hány napelem panelre lesz szükség és milyen mértékű árnyékolással kell számolni. A tájolásnak kivételesen fontos szerepe van a hatékonyságot illetően, mert jó tervezéssel és kedvező körülményekkel sokkal többet is kihozhatunk a napelem rendszerből!

A napelem rendszer árak kiszámítása és a tervezés perspektívájából a tető dőlésszöge hangsúlyos részlet. A túlságosan magas vagy alacsony dőlésszög nehézségeket vethet fel, hiszen előfordulhat, hogy ezek miatt kisebb hozammal fog tudni termelni a napelemünk. Azonban nincs lehetetlen! Még mindig van lehetőség némileg korrigálni akár a tartószerkezet segítségével, ami az egyik fő kiadást jelenti a panelek, az inverter és a kábelezés, valamint a szakmunka mellett.

A fenti a számok csak feltevések, hiszen többféle gyártó képviselteti magát a piacon, eltérő megrendelői igények vannak, ezért minden részletet számításba kell venni, amikor a napelem rendszer árak kerülnek kiszámításra! A Napelemben Otthon segíthet kiszámolni az Ön napelem rendszerének árát, amihez helyszíni felmérést és egyedi árajánlatot biztosítanak.

Published by