Mitől log a kilincs a biztonsági ajtón

Szponzorált tartalom

 

Lóg a kilincs

Magas mennyiségben van jelen Budapest területén az acél biztonsági ajtó melynek ár érték aránya kecsegtető, hiszen ez a termék azonnal rendelkezésre áll a kereskedésekben így nem kell heteket illetve hónapokat várni egy bejárati ajtó cserére.
A legtöbb forgalmazó azonban nem ismeri a termék hibáit így a vevőinek sem tudja átadni mikor kell zárszerelő az ajtó biztonságos használatához.
Amikor bekövetkezik a kopásból adódó probléma a biztonsági ajtó jelzi azt.
Lóg a kilincs amely azt jelenti, hogy már nem három óránál áll meg bezárás vagy kinyitás után hanem akár öt, hat óráig is mutathat a kilincs!

Mi okozhatja a biztonsági ajtón a kilincs lógását
Egy Hi Sec biztonsági ajtó alsó zárja tizenhárom ponton zárja az ajtót a tokba. Bármelyik pont nem illeszkedik a tokon azt húzással, tolással, illetve emeléssel lehet majd bezárni.
Ezek a használati lehetőségek gyengítik a biztonsági ajtó kilincsét oly módon, hogy észrevehetően elkopik a kilincs rúgó.
A legtöbb esetben a megoldást a bejárati ajtó beállítása vagy pozicionálása adhatja, ám a tulajdonosok addig használják amíg az letörik.
Ebben az esetben a kilincs visszahúzó rúgó cseréje szóba sem jöhet.

Mára megjelent egy két gyártó a Hisec ajtó kilincsek rugóinak pótlására adhat némi megoldást de az ismeretek szerint a gyári kilincsek élettartamát ez meg sem közelíti.
Ha hozzáadjuk a zárszerviz költségeit amely a kiszállást és a munkadíjat teszi ki máris érezhető hogy ha lóg a kilincs a biztonsági ajtón akkor azt inkább cserélni érdemes és egyúttal beállítani a záródási pontokat amely így ellenállás nélkül tud majd működni a további felhasználást illetően.

A másik sarkalatos pont a logó kilincsek tekintetében a felhasználás mértéke

Ha egy biztonsági ajtót naponta ötször zárunk és nyitunk ki abban az esetben egy nap alatt minimum tízszer használjuk a kilincsét.
Ez egy évre vetítve háromezer hatszáz ötven nyomást tesz ki, és ha tíz év alatt elkezdett a biztonsági ajtó kilincs lógni az a harminchatezer ötszáz felhasználás miatt lehetséges!

Ez a minimum számtan egy tíz éves kilincs felhasználásának, de vegyük bele azt a tényt is amely minden bejárati ajtó tulajdonost érint,ez pedig a tudat alatti érzés bezártam e az ajtót!
Ezzel a mozdulattal naponta többször is egyedi mértékben de tovább csökkenthetjük a bejárati ajtó kilincsek működési intervallumát.
Tehát véleményem szerint értelmetlen azzal próbálkozni, hogy a kulcs egyszeri vagy kétszeri ráfordítás után bezárt e biztonsági ajtó, mert az bizony zárva lesz minden esetben.

A kilincs lógását a rugó elhasználódását nem tudjuk megállítani, így minden esetben a termék cseréjére lesz szükség.

Hogyan orvosolható ha lóg a kilincs a bejárati ajtón

Mára számos webáruház és zárszervíz szolgáltató árulja ezeket a Kínai biztonsági ajtó kilincs garnitúrákat.
Fontos megejteni, hogy csak egy oldalra rugó és kilincset sem lehet vásárolni ezért a csomagolás egy párra vonatkozó árakon érhető el.
Ha saját magunk akarjuk megoldani a lógó kilincsek problémáját, falakba ütközhetünk!
Ott kezdődik a probléma, hogy sok esetben a cilinder védő gyűrű nem tartozéka az új kilincsnek ezért a régi nem kompatibilis hozzá.
Elállhat, rés lehet a biztonsági ajtó és a kilincs közt. Újabb rendelés még több idő ami kárba vész.

Szerszámozottságban is otthon kell lennünk és a legtöbbször használni kell az alábbiakat, flex, csavarbehajtó, kombinált fogó, menetvágó.
Ezek a szerszámok nem minden háztartásban vannak jelen, ha mégis azokat használni is tudni kell.
Ezért olyan zárszerelő segítségét kérhetjük aki ezen a területen jártas.
Budapest területén a logó kilincsek javítása egy órán belül elérhető akár szereléssel hirdeti ez a cég magát, weboldaluk itt érhető el: www.zarleszallitas.hu/termekek/kinai-ajto-kilincs-csere/

Published by