A bokaszalag szakadás tünetei.

Szponzorált tartalom

bokaszalag szakadás
bokaszalag szakadás

A sportsérülések súlyosak is lehetnek, de ne gondoljuk, hogy csak a sportolókat érintik az olyan balesetek, mint amilyen a bokaszalag szakadás is. Ez a fajta bokaficam akkor fordul elő, amikor a bokaízület csontjait összekötő szalagok megfeszülnek vagy elszakadnak. Különböző mértékű szalagszakadásról beszélhetünk, ami történhet sérülés, például esés vagy a boka hirtelen csavarása vagy elfordulása következtében.

A bokaszalag-szakadás súlyossága változó lehet, az enyhe nyúlástól vagy szakadástól a részleges és teljes szakadásig. A bokaszalag szakadás tünetei között szerepel a fájdalom, a duzzanat, esetenként véraláfutás, de érzékelhetünk az érintett területen súlyterhelési nehézséget is.

A kezelés részeként a pihenést, jeget, kompressziót és felemelést alkalmazzák, melyekre a duzzanat és a fájdalom csökkentése érdekében lehet szükség. A fizikoterápiás gyakorlatok, mint más hasonló sérülések, állapotok esetében, szintén hatékonyak lehetnek a kezelésben. Ezek a boka körüli izmok erősítésére és a mozgástartomány javítására szolgálnak. 

Szerencsére a bokaszalag szakadás esetében ritka az, hogy műtétre legyen szükség, de ha annyira súlyos a sérülés mértéke, akkor előfordulhat, hogy elkerülhetetlenné válik.

Megkülönböztetünk külső- és belső bokaszalag szakadást, utóbbi egészen ritka, de előfordul. A csonttörés sem kizárható, tehát ha a fent leírtakat tapasztalja valaki, annak azt javasoljuk, hogy mielőbb forduljon orvoshoz, aki tovább irányítja a megfelelő szakemberhez.

A MendMedical Egészségközpontban fizikoterápiás kezelések, egyéb nem gyógyszeres, fájdalomcsillapító, rehabilitációs kezelések elérhetőek.

Published by