Csőtörés bejelentés, ha nagy a baj.

Szponzorált tartalom

csőtörés bejelentés
csőtörés bejelentés

Van biztosítás az ingatlanán? És az kiterjed csőtörésre is? Amennyiben nem, akkor még mindig nincs késő, hiszen további problémákat okozhat a dolog, ha nem vagyunk rá felkészülve. Nemrégiben nálunk is ugyanez történt, amikoris a hajnali órákban ébredtünk arra, hogy vízcsobogást hallunk.

Az ember félig alvó állapotban azt sem tudja hirtelen, hogy hová kapjon, pedig az első lépés, amit ilyenkor meg kell tenni, az a főcsap vagy központi csap elzárása. A csőtörés bejelentés a vízközmű szolgáltatóhoz ilyenkor fölösleges, hiszen a részükről a válasz valószínűleg az lesz, hogy nem tudnak mit tenni, a felhasználó feladata a továbbiakban a probléma megszüntetése.

Patthelyzet, valóban a lakó gondja, hiszen a szolgáltatási pont után keletkezett károkért a tulajdonos felelős, vagyis az ingatlan lakója, akinek ilyenkor egy választása maradt: szerelőt hív. Ha ilyen történik, akkor ajánlom figyelmébe a budapesti Csőtöréselhárítás 4D Kft. csapatát, akik rutinosan, gyors kiszállással dolgoznak!

Ha a csőtörés bejelentés megtörtént feléjük, akkor nincs más dolgunk, mint kikapcsolni azokat a gépeket, amelyek vízzel, árammal működnek. Ez már csak elővigyázatosságból is lényeges, hogy ne essen sem nekünk, sem ezeknek a készülékeknek baja.

A vízvezeték rendszer karbantartása fontos, hiszen általa megelőzhetünk egy halom rossz dolgot. Köztük észrevehetjük előre, ha valahol szivárog a víz, hiszen ilyenkor megugrik a fogyasztás. Ha pedig van hétvégi házunk vagy nyaralónk, akkor ügyeljünk a téli időszakban arra, hogy elzárjuk a csapokat, hogy ne fagyjon el a rendszer. A vízóra akna téliesítése is egy feladat ezek közül, amelyek mind segítenek abban, hogy ne kelljen elszenvednünk a különféle károkat.

Azt tudta, hogy a dugulás miatt is keletkezhet csőtörés? Ha például van egy eldugult rész a csőrendszerben, ami egyszercsak utat enged az elfolyó víznek, akkor az a víz biztosan meg fogja találni a gyenge pontot, ahol kijuthat. Ilyenkor is számítani kell rá, hogy csőtörés bejelentésre lesz szükség nemsoká. Előzzük mega  dugulásokat, figyeljünk oda a rendszer karbantartására és nem lesz baj.

Ha pedig olyan házban lakunk, ahol régi a csővezeték rendszer, akkor meg főként figyeljünk oda, hogy mi kerül a lefolyóba, ha nem tehetjük meg, hogy kicseréltetjük, felújítjuk a problémás részt.

Published by