A laktáz enzim segítség az emésztési zavarok kapcsán!

Szponzorált tartalom

laktáz enzim
laktáz enzim

A belek felépítése, összetétele komplex. Olyan hasznos anyagok találhatóak meg benne, amelyek a gondtalan bélműködésben vállalnak szerepet, ezzel együtt egészségünk megőrzésében. Ha ezek közül valami hiányzik vagy nem megfelelő mennyiségben van jelen, emésztési problémákat tapasztalhatunk. 

A vékonybélben termelődik a laktáz enzim, amely ha nincs kellő arányban meg, akkor jelentkezhet tejcukor érzékenység. Ennek tünetei jellemzően a hasfájás, puffadás többek között. Sajnos gyakran fordul elő, hogy már gyermekkorban kialakul az intolerancia, amiért több körülmény is felelős lehet. Ezt a betegséget is örökölhetjük, ugyanakkor nem csak a genetika játszik szerepet a kialakulásban. Gyógyszerszedés miatt kialakuló másodlagos hiány betegségként is előfordulhat.

Már akkor is megjelenhet a betegség, ha csökken a laktáz enzim mennyisége a szervezetben. Ilyenkor is számíthatunk a tipikus tünetekre, amelyeket csak úgy enyhíthetünk, ha kerüljük a tejtermékeket. Sajnos szinte minden élelmiszerben jelen van a tej, avagy a tejcukor, melynek lebontására a vékonybél és vastagbél már nem képes ilyenkor. Ez esetben két lehetőség áll fenn. Vagy teljes mértékben elhagyjuk a tejtartalmú élelmiszerek fogyasztását, vagy a laktáz enzim külső beviteléről gondoskodunk.

Utóbbi megoldás kényelmesebbnek is tűnhet, ráadásul a bélnyálkahártya helyreállításában segít, ezzel együtt mérsékelheti azokat a tüneteket, amelyek tipikusan a hiányhoz társulnak. A laktáz enzim elérhető por, tabletta és kapszula formájában is. Szedése biztonságos, de a cukorbetegek esetében óvatosnak kell lenni. További részleteket a Meregtelenites-beltisztitas.com weboldalon ismerhetünk meg!

Published by