Szárnyas hangyák elleni védekezésben van megoldás!

Szponzorált tartalom

Szárnyas hangya irtása

Lakásunk külterületén és belterületén a legkülönfélébb rovarokkal találhatjuk szembe magunkat mint például légy, szúnyog, csótány, ágyi poloska, darázs és számtalan fajt sorolhatnánk fel amelyekkel a nyár folyamán összetűzésbe keveredhetünk.
Hangyák jelenléte a legtöbb lakóéterben kevésbé okoz nagy riadalmat, ám szót kell, hogy ejtsünk egy fajról amely nem más mint a szárnyas hangya.
A rovar kevésbé okoz fejfájást amíg a boly területén belül mozog ám eljön az idő amikor megkezdődik a szárnyas hangya rajzás!

Nem árt ha ismereteinket ki szélesítjük a szárnyas hangya ismereteivel.

Szárnyas hangya leginkább a természetes helyeken érhető el ám Budapest területének zsúfoltsága és zsugorodása miatt nem elképzelhetetlen, hogy időnkét látogatást tehet otthonunk területén.
Ennek a fő oka a párzás amikor is egy megtermékenyített nőstény bekerül a lakóterületünkbe és ott megfelelő helyet keresve az új nemzedéknek amely a bolyt jelképezi helyet keres.
Ezt repedésekben, üregekben bármelyik lakásban megtalálhatja!
A háztartásban élők sokszor semmit nem vesznek észre mindaddig míg a rajzás meg nem indul.
tulajdonképpen ami a szemünk elé tárul ilyen esetben az nem más mint a hangya kolónia násztánca!
Ezzel párhuzamosan a hangyák távol tartása az otthonunktól talán a legfontosabb teendő!
Ez bármilyen eszköztár alkalmazásával lehetséges, akár a szúnyoghálótól kiindulva a hangya csapdákon átívelve az irtóporok alkalmazásáig bezárólag mindent használhatunk akár megelőzés céljából is.
Fontos az a tény is a kertben élő hangya kolónia számára egy tetves növény vagy egy cukros nedvet kibocsájtó nővény miatt a hangyaboly biztosan ezen a területen veti meg a lábát!
Ezért figyelemmel kísérhetjük a növények változásával a hangyák mozgását is!
Ha nem engedjük a tetűk megtelepedését a növényeinket biztosak lehetünk benne, hogy a hangyaboly távol marad.
Azonban ha a növények a teraszunkon, a bejárathoz, vagy ablakhoz közel esnek, konkrétan mi láthatjuk otthonunkban a hangyák társaságát!
Egyszóval ha nem tudtuk megakadályozni a peték lerakását akkor számíthatunk a hangya kolónia területének növekedésére így nagyobb odafigyelést és hatékonyabb rovarirtást kell alkalmaznunk a területet fertőzése miatt.

Mit tegyünk a szárnyas hangyák elleni védekezésben?

Amikor szemünk elé tárul a szárnyas hangya boly jelenléte a lakásunk területén valószínűsíthető, hogy elkéstünk!
Hozzáteszem, hogy az esetek legnagyobb százalékában nem ismerhető fel a rovarok jelenléte hiszen tevékenységük a szemünk elől rejtetve történik. Jelenlétük a szárnyak aktiválása után felfedezhető ám ez is csak kérész életű!
A párzás után a szárnya szegett hangyák tovább a földön végzik munkájuk mikor is az irtásuk kedvező lehet!
Ám a szárnyas hangya irtás eredménye nem különbözik a normál hangya irtásától mert ugyan abba a faji csoportba tartoznak.
Védekezhetünk a leghatékonyabb természetes szerekkel, próbálkozhatunk hangya irtásával vegyszer nélkül vagy csata sorba állíthatunk vegyszereket és rovarirtó szereket, annak megfelelően ahogy jónak látjuk.
Abban az esetben ha ezek a fent felsorolt praktikumok, vagy irtószerek nem hoznak eredmény fordulhatunk hangyairtó szakemberhez Budapest területén aki hamar elvégzi a hangyák kiirtását a területen, és hatékonyan fel tudja számolni a kolónia jelenlétét a lakásunk területén!

Jó tudni, hogy a szárnyas hangyák inváziója rövid életű amelyet végig kísérhetünk hiszen a szemünk előtt történik a násztáncuk! De nem szűnik meg a jelenlétük.
A felszín alatt ha nem cseleszünk a hangya boly egyre nagyobb területeket foglalhat el korlátozva a szárnyas hangyák irtásának eredményességét!

Published by