Napelem pályázatok – már az idei szezonban is elérhetők!

Szponzorált tartalom

napelem pályázatok
napelem pályázatok

Bizony, nem szünetelnek tovább a napelem pályázatok, hanem újra elérhetővé váltak bizonyos körök számára már tavaly év végétől. Erről egyrészt a hivatalos forrásnál is olvastam, másrészt pedig most megerősítésként rátaláltam a napelemrendszer.info oldalra, ahol szintén leírnak minden ezzel kapcsolatos okosságot és kulcsfontosságú információt. Ez most egy rövid, összefoglaló cikk lesz azokról a dolgokról, amiket ott olvashattam – és csak remélni tudom, hogy lesz, aki ennek hatására kap majd kedvet ahhoz, hogy beleugorjon egy ilyen nagy fejlesztése, ami az egész házra átfogóan pozitív hatással lehet.

Miért beszélek ennyire nagy dolgokról? Azért, mert itt most nem csak a napelem pályázatok vannak valójában porondon, hanem más egyéb energetikai fejlesztési opciók. Ez azért fontos és nagyon hasznos, mert ezek a dolgok szorosan összefüggenek egymással. Nagyon-nagy mértékben függ a berendezések hatásfoka és hatásossága attól, hogy milyen rendszerbe és környezetbe kerül beépítése, milyen fogyasztók mellett. És mint tudjuk, minél jobb a hatásosság, annál kedvezőbben fog üzemelni a fejlesztésünk és mellette annál több modern és korszerű berendezés lesz az otthonunkban.

Egy ilyen fejlesztésbe mindig jó döntés fejest ugrani, pláne, hogyha a napelem pályázatok azt is lehetővé teszik, hogy kiegészüljenek ezekkel az elemekkel. A napelemrendszer.info-n azt írják, hogy három ajánlat közül lehetséges választani, már ami a fejlesztés tartalmát illeti. Az első ajánlat értelemszerűen csak a napelemre vonatkozik. Van, akinek már minden más korszerű, vannak, akik egy lépésben csak ezt engedhetik meg maguknak – lényegtelen, hisz külön is lehet rá pályázni. De vannak és lesznek olyanok, akik kapva az alkalmon megpróbálnak egy nagyobbat ugrani és rögtön egy csomagot választanak a támogatás tárgyául. Az egyik ilyen csomag tartalma természetesen a napelemes rendszer, másrészről pedig a korszerű nyílászárók, valamint a fűtési rendszer fejlesztése, ami elektromos fűtőegységekkel valósulhat meg. Ez utóbbi, hogy milyen helyen ideális választás, mindenki maga tudja eldönteni, akár egy szakember segítségével – de a neten rendelkezésre álló adatok és a villany árak alapján könnyen utána is lehet számolni, hogy mennyi az annyi a villamos fűtőtestek esetében. Na de, a másik opcióban hasonló csomagelemekkel lehet találkozni, csak ott azokat a háztartásokat célozzák meg, ahol nem a villanyfűtés a jó választás, hanem a hőszivattyú beépítése. Ugye ez inkább a nagy családi házakra vonatkozik, ahol nagy terek és magasságok vannak.

Mindegy, hogy melyik ajánlatba ugrik fejest a megrendelő, a támogatás hasonlóan működik. Természetesen először magunknak kell rendezni a teljes összegét a rendszernek és a fejlesztésnek, de ebből aztán a teljes beruházás maximum felét vissza lehet igényelni. Az ilyen vissza nem térítendő támogatások elég különlegesség számban futnak, tehát ha valaki ilyennel találkozik a napelem pályázatok területén, akkor nem érdemes sokáig habozni. Ha ennyire jó az ajánlat, hogy kvázi féláron lehet (szerencsés esetben) hozzájutni egy ilyen rendszerhez, akkor az a keret általában elég gyorsan meg szokott telni és akkor történik az, hogy lezárják a pályázatot. Ez nem mindig végleges, de érdemes időben reagálni és beleugrani egy ilyen projektbe. Ez a kiírás tavaly november óta fut, ennek fényében érdemes döntenek.

Előfordulhat, hogy nehézségek támadnak abban a dologban, hogy mire is van szükség és lehetőség, mire érdemes pályázni, mekkora falat ez tulajdonképpen. Ezek nagyon kézenfekvő kérdések, mégis jó, ha szakértő válaszol rá. Éppen ezért, ha elakadtok, vagy szeretnétek egy ingyenes felmérést rendelni, ahol elmondják, hogy milyen opcióitok vannak a napelem pályázatok terén, akkor ajánlom, hogy látogassátok meg a korábban említett oldalt – mert ott a kulcsinformációk mellett a ház felmérést is elintézhetitek, ráadásul tényleg teljesen ingyen.

Published by