Az argánolaj a ráncok ellen kiváltképp hatékony!

Szponzorált tartalom

Argánolaj a ráncok ellen
Argánolaj a ráncok ellen

Az argánolaj igazi nektár, amely számos bioaktív összetevőt tartalmaz.

Az argánolaj 100%-ban hidegen sajtolt.

Az ízletes argánolajat a Marokkó délnyugati részén termő argánfa (Argania spinosa) magjából nyerik. A termés betakarítása és az olaj kinyerése nagyon nehéz. A gyümölcsöket kézzel, gépek használata nélkül szüretelik, az olajat pedig hagyományos módon, kézzel hidegen sajtolják.

Telítetlen zsírsavak – az ember csak a táplálkozással vagy a bőrön keresztül jut hozzájuk. Ezek a sejtmembránok jó működéséhez szükséges építőelemek, fontosak a bőr egészségének megőrzéséhez, és megakadályozzák a nedvességvesztést és a korai öregedést. Az argánolaj akár 80%-ban esszenciális zsírsavakat, főként Omega 3 és Omega 6 zsírsavakat, természetes karotinoidokat – zsírokban oldódó növényi pigmenteket – tartalmaz, amelyek védik a szemet és a bőrt az UV-sugaraktól és a szabad gyököktől. Erősítik az immunrendszert, segítenek fenntartani az egészséges bőrt és gátolják a rákos sejtek növekedését.

Argánolaj a ráncok ellen

Az argánolajról leginkább a bőrrel kapcsolatban beszélnek. Nem csoda. Csodákat tesz vele, bármely életkorban. Nagy mennyiségű E-vitamint tartalmaz, de magas az esszenciális zsírsavak aránya is, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, és segítik a bőr gyógyulását.

Ezért az argánolajat gyakran adják kozmetikumokhoz. A bio argánolaj a regeneráló krémek alapja.

A fiatalos megjelenés érdekében próbálja ki az argánolajat, amely táplálja és puhává teszi a bőrt, de a Q10 koenzimet is, amely a marokkói arannyal kombinálva megszabadítja a bőrt a ráncoktól, és pontosan úgy kezeli, ahogyan azt megérdemli.

Tippünk: Az argánolaj kiválóan alkalmazható a körömápolásban is. Erősebbé, fényesebbé és kevésbé törékennyé teszi őket. Csak hetente egyszer kenjen egy kis mennyiségű olajat a körmére. Egy kis mennyiséget a körömágybőrre is kenhet.

Az argánolajnak szilárd helye van a marokkói konyhában. Nemcsak azért, mert íze a dióra emlékeztet, és például salátákat ízesít, hanem mindenekelőtt a szervezetre gyakorolt jótékony hatásai miatt. Kiegyensúlyozza a vér koleszterinszintjét és segít csökkenteni a vérnyomást.

Szenvedsz a száraz és töredezett hajvégektől? És próbáltad már az argánolajat? Táplálja a hajat teljes hosszában és mélységében. Csak dörzsöljön néhány csepp olajat a nedves hajba, és fésülje át egy fésűvel. Az argánolaj a fejbőrt is kezeli, amelyet segít hidratáltan és tápláltan tartani.

Ha tehát még nincs egy üveg tiszta argánolaj vagy egy olyan termék, amely tartalmazza azt, a fürdőszobád polcán, gondolkodj el rajta.

Published by