A legjobb receptek mellett az energetikai tanúsítvány érvényessége is szóba jöhet.

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány érvényessége
energetikai tanúsítvány érvényessége

Tudtok még olyan blogot mondani, ahol a kedvenc receptjeitek mellett még az energetikai tanúsítvány érvényessége is szóba jöhet? Én tudok: itt, most nagyon jó helyen jártok! Bár a legjobb falatokról most azt hiszem nem lesz időm írni, majd csak egy következő cikkben, de ami a másik témakört illeti, bizony tudok mondani egy-két hasznos információt.

Tehát, ha tudjátok mi az az energetikai tanúsítvány, akkor nagyon szuperek vagytok. Ha nem, akkor is, de gyorsan pár mondatban összeszedem. Egy olyan hivatalos iratról van szó, ami azt mutatja meg egy egyezményes skálán, hogy milyen állapotban van egy ingatlan energetikai szempontból. Vagyis, hogy mennyire jó benne a fűtési rendszer, a falak milyenek, van-e szigetelve vagy sem, vagy hogy milyenek a nyílászárók, mennyire engedik ki-be a hideget. Ez bizony egy olyan dokumentum, amivel hivatalosan minden lakóingatlannak rendelkeznie kell ma már. Hogyha eladásra kerül sor, akkor biztosan találkozhattok ezzel a fogalommal.

Az energetikai tanúsítvány érvényessége fontos kérdés a témában. Alap esetben 10 évig érvényes egy energetikai tanúsítvány. Azonban hogyha valamilyen fontos fejlesztés történik az épületen, akkor érthető módon frissíteni kell ezt a dokumentumot is. Tehát azt lehet mondani, hogy az energetikai tanúsítvány érvényessége 10 év, vagy az a reális időtartam, amíg a házon nem történik érdemi változás, ami jelentősen befolyásolná az ingatlan energetikai besorolását.

Fontos, hogy ezt mi magunk nyomon kövessük, hiszen nem fognak ott kopogtatni az ajtónkon, hogy helló, meg kéne újítani ezt a dolgot. Röviden mára ennyit az energetikai tanúsítvány érvényességéről. Többet olvashattok még a témában az e-tanusitas.eu weboldalon, egy energiatanúsítványokkal foglalkozó cég oldalán.

Published by